Elektroniske kilder - hvis du vil vide mere ....

I de sidste par år er der lagt et enormt kildemateriale om 1. Verdenskrig ud på nettet. Nu kan du sidde hjemme i ro og mag ved computeren og søge i store databaser i Danmark og i resten af verdenen. Bruger du nedenstående links, så er du godt på vej .....

Den Store Krig

Hjemmeside om 1. Verdenskrig. Modtag nyhederne fra krigen - hvad skete der dag for dag for 100 år siden? Billeder og omtale af de faldne. Klik her.

Liste over faldne

Museum Sønderjyllands liste over faldne sønderjyder i 1 Verdenskrig. Der kan søges på navn og fødesogn mv. Person - og militæroplysninger. klik her.

Kirkebøger

I kirkebøger kan du finde oplysninger om dåb, konfirmation, brylluper og begravelser. I Lysabild oplistes de faldne i perioden 1914-18. Klik her.
 

Arkiv.dk

I Arkiv.dk kan du finde billeder og dokumenter mv. fra en stor del af landets lokalarkiver. Du kan søge på personer, begivenheder og lokaliteter mv. Klik her.
 

Mindeblade

Lokale folk skrev mindeblade for mange af de faldne. I et skema er der oplysninger om familie, skolegang og militærtjeneste mv. Klik her.
 

Billeder

I billedsamlingen på Sønderborg Slot kan man søge på personer, lokaliteter, begivenheder omm. Samlingen er meget omfattende. Klik her.

Aviser i USA

Gamle aviser er ved at blive digtaliseret, sådan, at man kan søge på navne, lokaliteter og begivenheder osv. De dansksprogede aviser i USA særdeles velorienteret om krigens gang. Klk her.

Liste over grave

Vi har samlet forskellige lister over registererede gravpladser for faldne sønderjyder. For Lysabilds vedkommende er der registreret grave for 1/3 af de faldne. Klik her.

Volksbund

 Volksbund Deutsche Kriegsgräbe er en privat organisation, som bl.a. vedligeholder de tyske krigsgrave. De har en stor database, hvor man kan søge efter faldne i begge verdenskrige. Klik her.

Denkmalprojekt

Denkmalprojekt er en tysk hjemmeside og en privat registrering af grav-og mindesten for de faldne. Man kan også finde mindesten på sønderjyske kirkegårde med foto og navne mv. Klik her.

Europeana

Internationalt digitalt indsamlingsprojekt, hvor private har bidraget med oplysninger, breve og fotos mv. Klik her.

Krigsfanger

 Internationalt Røde Kors har en samling med ca. 5 mio kort med oplysninger om krigsfanger. Disse er ved at blive digitaliseret. Klik her.

Verlustlisten

 Tysk liste over soldater som var skadet, syge, savnede eller døde. Der kan søges på navn, fødested, sogn eller amt. Klik her.

Vermisstenlisten

Tysk liste over personer som endnu var savnet i 1919. Oplysninger om  hvor og hvornår personen blev meldt savnet, fødselsdato, og hvilken myndighed eller person som dengang kunne kontaktes. Klik her.

Sognehistorisk Forening

Hjemmeside for Lysabild Sognehistorisk Forening. Kontaktoplysninger, åbningstider og bogsalg mv. Klik her.

Mediestream - danske medier

Statsbibliotekets mediesamling i elektronisk form: Aviser, radio, TV og reklamefilm.  Klik her.

Flensborg Avis

Den dansksindede Felsnborg Avis. Man kan søge i arkiverne, hvis man opretter en konto (gratis). Klik her.

Sønderjyske Personregistre

Fødte i perioden 1874 - 1860, viede i perioden 1874 - 1915 og døde i perioden 1874 - 1969. Klik her.

Lægdsrulle

Oplysninger om værnepligtige i fødselsårgangene 1842 - 1899. Alfabetisk liste. Klik her.

DSK

Foreningen af dansksindede krigsdeltagere. Medlemskartotek og register over årbøger mv. Klik her.

Alsnissen

Privat hjemmeside om Als hvor man kan søge på navne, lokaliteter og begivenheder osv, Lokalhistorie og folketællingslister mv. Klik her.